23948sdkhjf

Vinduer og materialetilskud?

Vinduesindustrien har nu fået bekræftet dokumentationskravene for døre og vinduer i forbindelse med den nye renoveringspulje.
Efter påske kan boligejerne søge om midler fra den renoveringspulje, som regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance nåede til enighed om i sidste uge.

Her er det muligt at modtage op til 40 % i tilskud til aflønning af håndværkere og endvidere op til 20 % i materialetilskud til særligt energibesparende foranstaltninger.

For døre og vinduer er der følgende krav for at opnå tilskud:
Energitilskuddet for et vindue i standardstørrelse samt terrassedøre med glas skal være på mindst [-25] kWh/m2. Ellers må vinduets eller terrassedørens U-værdi højst være 1.40 W/m²K.

For dannebrogsvinduer fås et tillæg efter princippet i BR08, mens nye termoruder skal have en U-værdi på max. 1,1 W/m2K (energiruder).

Endvidere har Erhvervs- og Byggestyrelsen bekræftet, at den krævede dokumentation for U-værdi eller energitilskud (Eref) er for vinduer i referencestørrelsen 1,23 x 1,48 m og for døre 1,23 x 2,18 m.

Som dokumentation for opfyldelse af kravet kan evt. anvendes datablad for CE mærkning eller rapporter fra et notificeret organ.

Man skal stadig på forespørgsel kunne omlyse om de eksakte værdier for hele vinduet for de eksakte vinduesstørrelser.

Yderligere oplysninger kan fås på hjemmesiden www.boligforbedringer.dk

Kilde: Vinduesindustrien

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111