23948sdkhjf

Cementproducent rammes af krisen

Aalborg Portland har mistet 5 % af omsætningen, mens resultatet før skat er gået 31 % tilbage sammenlignet med 2007.
Aalborg Portland realiserede i 2008 et overskud før skat på 99 mio. kroner, og det er et markant fald i forhold til 2007, hvor resultatet lød på 723 mio. kroner. Samtidig er omsætningen faldet med 5 % til 4,7 mia. kroner, og cementproducenten er dermed hårdt ramt af den finansielle krise:

- Vi arbejder på en gang med øget kortsigtet fokus og en langsigtet strategi. På kort sigt er det helt centrale for os at tilpasse vores produktion til den aktuelle efterspørgsel, herunder at reducere vores omkostninger, så vi kan fastholde konkurrenceevnen. På den lange bane investerer vi fortsat i udvidelsen af koncernens markedspositioner, så vi har et optimalt udgangspunkt for at udnytte mulighederne, når konjunkturerne forbedres, forklarer koncernøkonomi- og finansdirektør Henning Bæk fra Aalborg Portland ifølge Nordjyske.

I løbet af 2009 optimerer Aalborg Portland produktionen via en anlægsinvestering på 200 mio. kroner, der skal øge anvendelsen af affald som brændsel. Men hvilken effekt det vil få, og hvordan situationen i øvrigt vil udvikle sig, er det svært at spå om:

- Med den herskende økonomiske usikkerhed er det vanskeligt at komme med en pålidelig forventning til resultatet for 2009. Men vi har en betydelig finansiel styrke, en god markedsposition, en solid økonomisk stilling og gode muligheder for ny vækst, når først konjunkturerne igen går fremad, lyder det på optimistisk vis fra Henning Bæk.

Aalborg Portland har i 2008 og 2009 skåret antallet af medarbejdere ned med i alt 300 personer i den danske del af koncernen, svarende til 25 % af medarbejderstyrken i Danmark.

Kilde: Nordjyske

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141