23948sdkhjf

Københavner-arena bliver et milliardprojekt

Entreprisesummen for den kommende multiarena i Ørestad overstiger sandsynligvis 1 mia. kroner, og lokale entreprenører ser ud til at få en pæn bid af kagen.
Fremtiden for det nye multiarena-projekt i København afgøres i løbet af de kommende tre måneder, hvor AEG Facilities - der står bag projektet - skal sikre bindende aftaler med politikere, sponsorer, samarbejdspartnere og ikke mindst investorer.

Det er en stor opgave, for ifølge AEG’s vicedirektør Brian Kabatznick vil den samlede entreprisesum sandsynligvis løbe op i 1-1,2 mia. kroner:

- Der arbejdes fortsat med byggebudgettet, der ikke er fastlagt præcist endnu. Prisfastsættelsen sammensættes af mange forskellige faktorer, men vi kan give en indikation i nutidspriser eksklusive jordkøb. Vi estimerer en byggepris på 1-1,2 mia. kroner, siger han til Børsen.

Vicedirektør oplyser endvidere, at planen i vid udstrækning er at inddrage dansk og svensk erhvervsliv, og lokale entreprenører kan således se frem til at få en pæn bid af kagen:

- AEG arbejder altid lokalt med lokale partnere og grupper for at udnytte den ekspertise, der findes i lokalområdet. Der er kontakt til flere entreprenører i Danmark og Sverige, men ingen er valgt endnu. Vi er ikke langt nok fremme i processen, siger han.

Arenaen ventes færdig i 2013 og får plads til 15.000 siddende tilskuere.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093