23948sdkhjf

Tilskudsordning får husejere ud af busken

De 1,5 mia. kroner i renoveringspuljen fordeles efter først-til-mølle-princippet, og byggeriets organisationer forventer, at puljen allerede er væk inden skolernes sommerferie.
I går nåede regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance til enighed om den 1,5 mia. kroner store renoveringspulje, og fra flere sider forbereder man sig til det helt store rykind.

Erhvervs- og Byggestyrelsen skal administrere ordningen, og her har man allieret sig med en skrap it-leverandør og et callcenter, således styrelsens systemer kan modstå presset fra op mod 120.000 ansøgninger:

- Vi forventer, at kunne modtage op til 100.000 ansøgninger om dagen. Men i den efterfølgende sagsbehandling arbejder vi i toholdsskift, så vi kommer op på kunne behandle 3000-5000 sager om dagen. På denne måde regner vi med at have færdigbehandlet alle sager i løbet af seks uger, siger vicedirektør Henning Steensig til JydskeVestysten.

Håb om ny pulje
Generelt er det forventningen, at folk nærmest vil stå i kø for at få lavet nye vinduer, nyt tag eller badeværelse, når der fredag gives grønt lys for ansøgningerne:

- Man skal være vaks ved havelågen, hvis man vil have del i pengene, for vi regner med, at alle tilsagn er givet inden sommerferien, siger Thea Gade-Rasmussen, erhvervspolitisk konsulent i Håndværksrådet, til Nordjyske.
Den opfattelse deles af Lars Storr-Hansen, administrerende direktør hos Dansk Byggeri, som håber, at regeringen kan finde penge til en ny pulje, når den nuværende er tom:

- Det ville give god mening, i og med at økonomien sikkert ikke ser meget bedre ud på det tidspunkt, og hele apparatet allerede er i gang, lyder opfordringen.


Læs mere:
Renoveringspulje vedtaget

Kilde: JydskeVestkysten / Nordjyske

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093