23948sdkhjf

Frygt for sammenstyrtning udskyder Metro-projekt

Tirsdagens møde mellem Metroselskabet og politikerne i Folketingets kultur- og trafikudvalg overbeviste ikke skeptikerne, og godkendelsen af den 15 mia. kroner dyre Metro Cityring i København er nu udskudt endnu 14 dage.
I sidste uge kunne vi her på Building Supply berette om, at frygten for, at Marmorkirken vil styrte sammen kan blive en hindring for milliardprojektet Metro Cityring i København.

Tirsdag var der så møde mellem den administrerende direktør i Metroselskabet, Anne-Grethe Foss, og politikerne i Folketingets kultur- og trafikudvalg, men ifølge Ritzau blev der ikke fremlagt klare beviser for, at frygten for en sammenstyrtning som den i Köln er ubegrundet:

- Det er jo en teknikers holdning. Men det sagde de også nede i Amsterdam, og det sagde de i Köln, og det sagde de også, da vi byggede Storebæltstunnelen. Og alligevel blev den fyldt med vand. Så det viser, at der ikke er noget, som er 100 procent sikker og forsvarligt. Og så skal man tænke sig rigtig godt om, siger trafikudvalgets formand, Flemming Damgaard Larsen.

Anne-Grethe Foss og Metroselskabet mener ikke, at der er fare for en ulykke, og den opfattelse deles af Socialdemokratiet:

- Det her er jo kalk, dernede var det sand. Det er en stor forskel. Så jeg går ud fra, at projektet kører igen om 14 dage - medmindre der kommer nye oplysninger. Hver eneste måned, vi venter, koster det jo 20 millioner kroner. Og hvis vi udsætter det meget, i et halvt år eller længere, og det frygter jeg kan blive konsekvensen, så er hele Metro-projektet i fare, siger trafikordfører Magnus Heunicke.

Transportminister Lars Barfoed har nu udskudt den endelige godkendelse af Metro-projektet med 14 dage.

Fakta om Metro Cityring

• Cityringen skal køre under Københavns centrum, brokvartererne og Frederiksberg. • Der graves to tunnelrør, der hver er 15,5 km. lange.
• Udbygningen får 17 stationer - alle under jorden.
• På Kgs. Nytorv og Frederiksberg får den nye linje forbindelse til den nuværende.
• Metroselskabet er bygherre på projektet, der kommer til at koste 15 mia. kr.
• Efter planen skal cityringen tages i drift i 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094