23948sdkhjf

Renoveringspulje vedtaget

Regeringen og støttepartierne nåede tirsdag til enighed om betingelserne for en vækstpulje på 1,5 mia. kroner til renoverings- og bygningsarbejde. Dansk Byggeri vurderer, at ordningen vil skabe 2.000 arbejdspladser i byggeriet.
Efter flere dages forhandlinger lykkedes det tirsdag for regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance at nå til enighed om den meget omtalte vækstpulje på 1,5 mia. kroner til renoverings- og bygningsarbejde. Lovforslaget fremlægges for Folketinget onsdag.

Med den nye pulje får danskerne mulighed for at søge staten om tilskud til håndværkerlønninger, når de står overfor at skulle have renoveret eller forbedret boligen. Samtidig kan boligejerne og lejerne opnå tilskud til særligt energibesparende materialer.

- Jeg er glad for, at vi sammen med Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har fået detaljerne for vækstpuljen på plads, så vi kan få pengene ud at arbejde i samfundet. Med aftalen slår vi 3 fluer med et smæk. Vi sætter gang i beskæftigelsen i byggeriet, vi moderniserer bygningsmassen, og vi gør det på en klog måde, hvor vi sikrer mere energirigtige boliger, siger Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen.

2.000 nye arbejdspladser
Hos Dansk Byggeri betegner man de 1,5 mia. kroner som ”et beskedent beløb”, men administrerende direktør Lars Storr-Hansen tror alligevel på, at tiltaget kan være med til at sætte skub i danskernes energirenoveringer:

- Jeg mener, at der med aftalen er skabt mulighed for, at mange danske boligejere kan komme i gang med at modernisere og - ikke mindst - energieffektivisere deres boliger. Derfor er aftalen også en aftale, som peger fremad, siger han.

Dansk Byggeri forventer, at aftalen vil komme mindst 100.000 danskere til gode, og at beskæftigelsen vil blive forbedret med cirka 2000 arbejdspladser frem til næste sommer.


Fakta om aftalen

Hvem kan søge om tilskud?
Ejere, andelshavere samt lejere i private og almene lejeboliger.

Tilskuddets størrelse?
Der ydes tilskud på 40 % af arbejdslønnen inklusive moms, dog højst 15.000 kroner. I forhold til visse energibesparende foranstaltninger kan der derudover opnås et særligt materialetilskud på 20 % af materialeprisen, dog maksimalt 10.000 kroner. Minimumstilskud udgør 2.000 kroner.

Hvordan søger man om tilskud?
På hjemmesiden boligforbedringer.dk vil der kunne indtastes en elektronisk ansøgning, når ordningen træder i kraft. Hjemmesiden med mere information er tilgængelig fredag d. 20. marts 2009.

Den enkelte boligejer eller lejer søger om at få tilsagn om tilskud baseret på et konkret tilbud fra en eller flere virksomheder. Tilbuddet skal tidligst være afgivet på datoen for fremsættelse af lovforslaget. Det er en betingelse for tilsagn, at arbejdslønnen er udspecificeret.

Når arbejdet er udført, sørger virksomheden for at få udbetalt det tilskud, som boligejeren har fået tilsagn om. Her skal medsendes faktura for udført arbejde mm., og der vil i den forbindelse blive foretaget kontrol af, at der udbetales støtte svarende til det beløb, der er givet tilsagn til.

Der vil kun kunne udbetales støtte til arbejde udført af virksomheder, der er momsregistreret i Danmark, og tilsagn om tilskuddene bliver uddelt efter først til mølle princippet.

Hvad gives der tilskud til?
Renovering af boligens ydre rammer:
• Reparation, renovering, isolering og udskiftning af tag, herunder tagrender og afløb.
• Reparation eller udskiftning af ruder og vinduer og terrassedøre med glas.
• Reparation eller udskiftning af yderdøre, terrassedøre mv.
• Reparation og isolering af ydervægge.
• Forbedringer af boligers tilgængelighed for handicappede.
• Fornyelse eller etablering af dræn.
• Radonsikring

Renovering af boligens indre rammer:
• Reparation eller fornyelse af køkken eller bad
• Gulvarbejder
• Brandsikring, fx nettilsluttede røgalarmer
• Installation eller forbedring af varmepumpe/ventilation.
• Installation eller forbedring af afløbsinstallationer.
• Reparation eller udskiftning af vandinstallationer.
• Reparation eller fornyelse af elinstallationer.
• Installation af fjernvarmeunits.
• Udskiftning af olie- og gaskedler, installation af jordvarmepumper.
• Forbedring af varmeanlæg. Installering af solfangere og solceller.

Kilde: Økonomi- og Erhvervsministeriet / Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094