23948sdkhjf

Bedre dokumentation og kontrol skal forebygge konstruktionssvigt

En ny SBi-anvisning om kontrol og dokumentation af bærende konstruktioner skal medvirke til at forhindre, at sammenstyrtninger som ved Siemens Arena i januar 2003 ikke kommer til at ske igen i dansk byggeri.
Når der sker alvorlige konstruktionssvigt i bygninger, kan én af årsagerne være utilstrækkelig håndtering og kontrol med dokumentationen af de bærende konstruktioner.

Det er baggrunden for, at Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) ved Aalborg Universitet nu har udviklet SBi-anvisning 223.

Her får myndigheder og projekterende et fælles grundlag for, hvad dokumentation af bærende konstruktioner på et byggeprojekt bør omfatte, samt ikke mindst hvordan den kontrolleres gennem hele byggeprocessen:

- Det er i dag langt mere kompliceret end tidligere at håndtere dokumentationen af de bærende konstruktioner, fordi der findes mange forskellige modeller for et byggeprojekts organisering med projekteringen fordelt på ikke kun rådgivende ingeniører men også byggevareproducenter og entreprenører, siger forskningschef Niels-Jørgen Aagaard.

Den nye anvisning - der er på 146 sider - beskriver en struktur for dokumentation af bærende konstruktioner, der knytter sig til Bygningsreglement 2008.

Indholdet af de enkelte dokumenter forklares og sættes i relation til byggeriets praksis med vejledninger for kontrol og tilsyn i hele processen fra planlægning over projektering til udførelsen af bygværket.

Læs mere på www.sbi.dk

Kilde: Aalborg Universitet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093