23948sdkhjf

Lavere indtjening hos Sjælsø

Ejendomsudvikleren er kommet ud af 2008 med et overskud før skat på 205 mio. mod 1.021 mio. kroner i 2007. Koncernen overvejer nu at udstede nye aktier for at få tilført ny kapital.
Tirsdag offentliggjorde Sjælsø Gruppen sit årsregnskab, der viser et overskud før skat på 205 mio. kroner.

Ledelsen betegner resultatet som tilfredsstillende, om end det ligger langt under det overskud 1.021 mio. kroner, som Sjælsø præsenterede i 2007. Omsætningen er i årets løb faldet med 10 % til 5.706,2 mio. kroner.

Det markante fald i indtjeningen forklares af ledelsen som en følge af flere væsentlige forhold, herunder stigende bygge- og finansieringsomkostninger, faldende efterspørgsel på ejendomme samt en bolighandel med Essex til reduceret salgspris.

Kapitaltilførsel på vej
Sjælsø-koncernens likviditet blev reduceret væsentligt i løbet af 2008, og pt. overvejer ledelsen at udstede nye aktier for at styrke koncernen i den aktuelle situation og forbedre mulighederne for at udnytte den aktuelle markedssituation.

En ny kapitaltilførsel skal blandt andet gøre Sjælsø i stand til at udnytte eventuelle muligheder for at overtage strandede ejendomsprojekter.

Koncern-ledelsen betegner udsigterne for det kommende år som usikre, og derfor nøjes man indtil videre med at stile efter et "positivt resultat":

- Udsigterne for 2009 er usikre og afhængige af en stabilisering af såvel markedssituationen som situationen på de finansielle markeder, herunder adgangen til finansiering af projekter for både Sjælsø og koncernens kunder. Baseret på bl.a. allerede sikret indtjening fra salg i tidligere år og igangværende forhandlinger forventes for 2009 et positivt resultat før eventuelle værdireguleringer/nedskrivninger og skat.

Kilde: Sjælsø

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125