23948sdkhjf

Nyt projekt skal give byerne ’nyt ansigt’

Med projektet "Renovering 2010" vil Realdania og Grundejernes Investeringsfond sætte fokus på reduktion af energiforbruget i den eksisterende bygningsmasse.
Bygninger står for 40 % af Danmarks energiforbrug, og derfor vil en radikal reduktion af energiforbruget i den eksisterende bygningsmasse kunne nedsætte CO2-udledningen betydeligt.

Men det vil i mange tilfælde kræve ydre tiltag, der ændrer facaderne på et stort antal bygninger, og for at få gang i debatten på området søsætter Grundejernes Investeringsfond og Realdania nu initiativet "Renovering 2010".

Under titlen 'Byens Nye Ansigter' udskriver partnerskabet bag "Renovering 2010" i dag en idékonkurrence blandt de studerende på landets bygningskonstruktør-, arkitekt- og ingeniøruddannelser.

De studerende opfordres til komme med friske bud på de store udfordringer, der ligger i, på den ene side at tage hensyn til den danske bygningskultur, og på den anden side at udfordre bygningskulturen med nye spændende byggetekniske og arkitektoniske løsninger, som sikrer et væsentligt lavere energiforbrug i den eksisterende bygningsmasse:

- Vi ser idékonkurrencen ”Byens Nye Ansigter” som et godt bidrag til debatten om, hvordan vores fysiske omgivelser bliver udfordret af de kommende års krav til energioptimering af den eksisterende bygningsmasse, siger Realdanias direktør, Hans Peter Svendler.

Konkurrencebesvarelserne skal bearbejde bygningerne udvendigt ud fra en energimæssig betragtning, men udover at komme med bud på de tekniske, arkitektoniske og energimæssige konksekvenser for den enkelte bygning, skal besvarelserne også vise, hvordan løsningerne påvirker den bymæssige kontekst, som bygningerne indgår i.

Læs mere om idékonkurrencen og om "Renovering 2010" på www.renovering2010.dk

Kilde: Realdania

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14