23948sdkhjf

Lydeksperter kritiserer DR’s koncertsal

På trods af store investeringer lever akustikken i DR’s nye koncerthus ikke op til forventningerne hos flere af landets lydeksperter.
DR’s meget omtalte koncerthus endte med at koste tre gange så meget som budgetteret, men trods de mange penge er det ikke lykkedes at skabe den verdensklasselyd, som var stillet i udsigt.

Det mener i hvert fald et par af landets førende lydsksperter:

- Det skulle være en perle af en perle. Derfor accepterede man også de store budgetoverskridelser. Vi blev lovet Europas bedste, og så er jeg rigtig skuffet. Det koncerthus kan måske blive acceptabelt, men det kommer aldrig op i den verdensklasse, man havde lovet, siger tonemester Jan Juhler til Politiken.

Han kritiserer blandt andet rumklangen for at være flad og får opbakning af organist Flemming Dreisig, der har afprøvet koncerthusets orgel ved to lejligheder:

- Det spiller dobbelt så kraftigt som orgelet i det gamle radiohus, og alligevel lyder det blot som en skygge af det gamle orgel. Selv om der er fuldt knald på orgelet, folder det sig ikke ud. Jeg oplevede lyden som helt død, da jeg selv skulle spille der, siger han.

Kilde: Politiken

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063