23948sdkhjf

Nyt projekt skal sætte fokus på middelalderens arkitektur

Middelalderborgen i Spøttrup skal have nyt ankomstcenter, der skal underbygge borgens historiske betydning og unikke bygningsarv.
Spøttrup Borg fra omkring år 1500 er - med sine velbevarede bygningsanlæg, omgivende voldgrave og omfattende haveanlæg - Danmarks mest helstøbte middelalderborg. Som en del af en større helhedsplan skal et nyt ankomstcenter nu underbygge borgens historiske betydning for de besøgende.

Det nye ankomstcenter bliver placeret i udkanten af haveanlægget, så selve borgen fortsat er områdets centrale element. Den nye bygning bliver derfor også af forholdsvis beskeden størrelse med et enkelt udtryk i høj arkitektonisk kvalitet.

- Spøttrup Borg og de landskabelige omgivelser er et enestående velbevaret eksempel på middelalderens byggestil og helhedstænkning. Det nye ankomstcenter vil give mange muligheder for formidling af stedets unikke bygningsarv, og samtidig fungere som et godt demonstrationsprojekt for vigtigheden af de rette proportioner for nybyggeri i forbindelse med et helstøbt kulturmiljø, siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania.

Projektet forventes i løbet af 2009 udbudt i totalentreprisekonkurrence til konsortier bestående af både arkitektrådgivere og hovedentreprenører med vægt på høj arkitektonisk kvalitet og fast pris. Ankomstcentret forventes at få en bygningsvolumen på ca. 700 m2.

Den overordnede gennemførelse af projektet ledes af en styregruppe med deltagelse af en repræsentant for henholdsvis Spøttrup Borgmuseum, Slots- og Ejendomsstyrelsen og Realdania.

Kilde: Realdania

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078