23948sdkhjf

Portland kan formentlig ånde lettet op

Aalborg Portland ser ud til at slippe for øgede energiafgifter, og dermed er koncernen klar til at gennemføre den millioninvestering, som blev sat på standby i sidste uge.
I sidste uge indstillede Aalborg Portland et stort investeringsprojekt på grund af udsigten til en øget energiafgift, som ifølge cementkoncernens egne beregninger ville løbe op i en årlig ekstraudgift på 180 mio. kroner.

Regeringens skatteudspil - som blev offentliggjort tirsdag - slår imidlertid fast, at virkningen af energiafgiften vil blive modereret for de virksomheder, der er i vidt omfang er udsat for konkurrence fra udlandet.

Den karakteristik passer i høj grad på Aalborg Portland, og koncernen ser altså ud til at slippe for den ekstra millionafgift. Det bekræftes af økonomiminister Lene Espersen, som begrunder fritagelsen med, at Aalborg Portland er førende i verden, hvad angår produktion af cement med lav udledning af CO2.

Udmeldingen mødes med en blanding af glæde og lettelse hos koncern- og finansdirektør Henning Bæk, der nu er klar til igen at føre sin millioninvestering ud i livet:

- Ligeså snart vi har vished om, at Lene Espersens udmelding bærer igennem i de kommende forhandlinger, er vi klar til at gå i gang med en planlagt investering på 200 millioner kroner i et anlæg til anvendelse af alternativt brændsel, siger han til Nordjyske.

Kilde: Nordjyske

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094