23948sdkhjf

3XN vinder arkitektkonkurrence om Randers Kunstmuseum

Med en placering ved Gudenåen indkørslen til Randers får det kommende Randers Kunstmuseum en prominent og naturskøn placering.
I fredags faldt afgørelsen i konkurrencen om udformningen af det nye Randers Kunstmuseum, og det bliver arkitektfirmaet 3XN, der skal stå for opgaven med Rambøll som ingeniør.

Med sit forslag har den århusianske tegnestue arbejdet på at binde kunsten, byen og landskabet sammen i én skulpturel bygning med klare danske rødder:

- Det var afgørende for os at skabe et hus, der både åbner sig mod omgivelserne og lukker sig omkring oplevelsen af kunstværkerne. Randers Kunstmuseum er naturligvis først og fremmest en ramme for kunsten, men vi har i høj grad arbejdet med at binde kunsten tæt sammen med omgivelserne og dermed leve op til den unikke placering midt i naturen og samtidig tæt på byen, siger partner Michael Kruse.

Museet bliver på i alt 7.550 m2 og kommer blandt andet til at rumme tre udstillingsafsnit, auditorium, cafe, butik samt en række administrative faciliteter.

Bygningen består af en længe, der rejser sig i begge ender og krydses af en gennemgående, indskudt etage. Den krydsende etage danner således bro mellem museets to hovedafdelinger, den permanente udstilling og særudstillingsområdet, og deler samtidig huset op i en offentligt tilgængelig og en administrativ del.

Grunden stilles til rådighed af Randers Kommune, der også garanterer driften af museet. Finansieringen af selve byggeriet forventes at falde på plads i løbet af 2009.

3XN vandt opgaven i konkurrence med Zaha Hadid, Behnish Arkitekten, Entasis, CoopHimmelb(l)au.

Kilde: 3XN

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11