23948sdkhjf

Nedskrivninger tærer på indtjeningen hos Skanska

Byggerigiganten mistede i 2008 25 % af overskuddet som følge af nedskrivninger, og koncernledelsen kalkulerer i 2009 med et fald i omsætningen på 10 %.
Fredag offentliggjorde Skanska regnskabstallene for 2008, og ledelsen kunne her fremvise et overskud på 3,157 mia. svenske kroner mod 4,121 mia. i 2007.

Det er nedskrivninger og hensættelser på i alt 1,266 mia. svenske kroner i løbet af regnskabsårets fjerde kvartal, der koster på bundlinjen. Af disse er de 649 mio. gået til nedskrivning på projektudvikling, mens 519 mio. skyldes omkostninger ved omstrukturering af koncernens selskaber.

- I løbet af efteråret forværrede den økonomiske nedgang gradvist forretningsmulighederne, især i bolig- og erhvervsbyggeriet, og den udvikling tog til i fjerde kvartal. En lavere ordreindgang på disse områder betyder, at vi forventer en nedgang i omsætningen på 10 % i 2009, siger koncernchef Johan Karlström, der dog generelt betegner 2008 som ”et overvejende godt år”.

Udviklingen betyder samtidig, at ledelsen ikke længere finder det realistisk at nå målsætningerne for næste år:

- På baggrund af den finansielle usikkerhed og svære markedsbetingelser er det ikke realistisk at fastholde vore økonomiske mål for 2010. Ledelsens ambition er dog fortsat at arbejde henimod disse, når markedet igen stabiliserer sig på et mere normalt niveau, siger Karlström.

Kilde: Skanska

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094