23948sdkhjf

Medie: Her er byggebranchens 5 stærkeste aktier

Eksperter peger på bygge- og anlægsbranchen som et profitabelt sted at investere, hvis man har tiden til at vente på sit afkast.

Urbaniseringen stiller stadig større krav til boligmassen i storbyerne. Det stigende antal ældre vil skærpe kravene til sundhedsområdet. Og så vil politikerne i stigende grad føre en ekspansiv finanspolitik med fokus på offentlige anlægsinvesteringer frem for pengepolitiske tiltag.

Sådan lyder de tre grundlæggende argumenter for, at bygge- og anlægsbranchen igen kan være et interessant sted at investere sine penge. Det mener Michael Friis Jørgensen, aktieanalytiker ved Alm. Brand Markets, og seniorforsker Anders Bjerre fra Instituttet for Fremtidsforskning, som anbefaler aktieinvesteringer i byggesektoren i marts-udgaven af magasinet Penge & Privatøkonomi.

Investér efter egen overbevisning
Men byggeaktierne er en investering til den lange bane, lyder formaningen, som bliver fulgt op med en lille advarsel:

- Usikkerhed om politisk vilje til at investere i støre projekter er gift for bygge- og entreprenørselskaber, siger aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen og fremhæver usikkerheden om Femern-forbindelsen samt flere offshore-projekter som aktuelle eksempler.

På baggrund af eksperternes anbefalinger fremhæver Penge & Privatøkonomi ”fem solide aktier” fra byggebranchen:

  • FLSmidth & Co.
  • NCC
  • Per Aarsleff
  • Monberg & Thorsen
  • Skanska

Fra Building Supplys side skal vi undlade at bedømme anbefalingen. I stedet videregiver vi magasinets opfordring til selv at vurdere hvilke aktier, det er værd at investere i.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093