23948sdkhjf

Håndværksmester: ”Konkurser straffer underentreprenører dobbelt”

Bankerne tænker kun på at sikre sig selv, når en hovedentreprenør går konkurs, siger håndværksmester med 40 års erfaring.

Det er ikke rimeligt, at underentreprenørerne står sidst i køen til at få betaling fra en konkursramt hovedentreprenør, når det samtidig er dem, der har udført arbejdet i første række for bygherren.

Det mener Søren Peder Sørensen, der er indehaver af Harresø Byggeforretning ApS, som han selv grundlagde i 1978:

- Det er meget almindeligt, at banken tager pant i virksomheden. Så efterhånden som de får de penge ind fra bygherren, som underentreprenøren har udført arbejde for, så ryger de direkte i banken. Derfor er det i princippet hovedentreprenørens leverandører og underentreprenører, som tager det største ansvar, for de er ikke sikret på samme måde, som bankerne er det, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Det fik Søren Peder Sørensen selv at mærke, da Davidsen Partnere A/S blev erklæret konkurs dagen før juleaften i 2010. Konkursen endte med at koste 2,5 mio. kr. for Harresø Byggeforretning som underentreprenør, og det endte som en dobbeltstraf for Søren Peder Sørensens virksomhed, som bagefter oplevede, det var sværere end normalt at låne penge til driften.

Hvis man lige har sat penge til på grund af en hovedentreprenør, der er gået konkurs, er det så godt som umuligt at låne penge i bankerne som underentreprenør, fordi man står sårbar tilbage og måske har mistet sin egenkapital, siger Søren Peder Sørensen.

Læs hele artiklen her (kræver abonnement på Licitationen-Byggeriets Dagblad)

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11