23948sdkhjf

Nedskrivninger giver underskud

Overskuddet på driften er øget med 20 % til 185-190 mio. kroner hos ejendomsselskabet Jeudan, men nedskrivninger giver et forventet underskud på 390 mio. kroner efter skat.
Ejendomsselskabet Jeudan har netop offentliggjort de foreløbige regnskabstal for 2008, og i alt forventer selskabet et underskud på 390 mio. kroner efter skat.

Driftsresultatet er ellers øget med 20 % i forhold til 2007, og baggrunden for underskuddet skal derfor findes andre steder – nemlig i værdireguleringen af selskabets ejendomme samt kurstab som følge af rentestigninger.

Der er foretaget nedskrivninger i Jeudans portefølje for 250 mio. kroner netto, og selskabets ejendomme vurderes herefter til en værdi af 9,4 mia. kroner. Samtidig medfører stigende renter et større nettokurstab på 390 mio. kroner.

- Efter det positive driftsresultat og de nævnte negative urealiserede kurs- og værdireguleringer vil Jeudan få et negativt resultat efter skat på ca. DKK 390 mio. Selskabets egenkapital vil herefter udgøre DKK 3,0 mia., skriver selskabet i en pressemeddelelse.

På trods af driftsfremgangen i det forgangne år forventer Jeudan i 2009 et driftsresultat på tilsvarende niveau. Det endelige årsregnskab for 2008 udsendes efter planen den 4. marts.

Om Jeudan
Jeudan - der beskæftiger 275 medarbejdere - er en af Danmarks største børsnoterede ejendomsvirksomheder. Koncernen investerer i og driver større kontorejendomme i København og retailejendomme i Storkøbenhavn og på Sjælland. Koncernen har desuden et bredt udbud af ejendomsrelaterede rådgivnings-, service- og bygningsydelser.

Kilde: Jeudan

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094