23948sdkhjf

Byggemarkedskæder truet af svigtende salg

DT Group - som ejer Silvan og Stark - har på fem måneder mistet 40 % af driftsindtjeningen, og direktør Steen Weirsøe tror ikke, at bunden er nået endnu.
Stilstanden i byggeriet har sat sine tydelige spor hos DT Group, der har byggekæderne Stark og Silvan under sig.

På bare fem måneder er omsætningen faldet med 13 %, mens indtjeningen er dykket med 40 %, og direktør Steen Weirsøe frygter, at situationen forværres i de kommende måneder:

- Byggemarkederne er under et voldsomt pres. Jeg tror bestemt ikke, at vi har tabt markedsandele i den periode, men der er en voldsom nedgang i hele byggeriet. Den nedgang får vi vores del af, og der er ingen tvivl om, at bunden ikke er nået endnu, fastslår direktøren over for Børsen.

DT Group iværksatte tilbage i november en spareplan med henblik på at nedbringe omkostningerne med godt 290 mio. kroner, men det betyder ikke, at det nødvendigvis er slut med sparerunderne i denne omgang:

- Jeg ser en voldsom usikkerhed. Der er ingen positive tegn, og nedgangen er allerede markant. Vi kører vores virksomhed ud fra, at indtil vi ser noget lyst i horisonten, tilpasser vi os konstant til omgivelserne, forklarer Steen Weirsøe.

DT Group er langt fra de eneste i branchen, som mærker modvinden. Hos konkurrenten Bygma reducerede man i efteråret sin medarbejderstab med omkring 10 %, og direktør Klaus Hadsbjerg afviser ikke, at det kan blive nødvendigt med flere tiltag i den retning:

- Vi har været vant til fremgang på fremgang de senere år, men nu er det nødvendigt at vi konsoliderer vores forretning og tilpasser den til det aktuelle behov. Lad os håbe, at tingene stabilisere sig hen mod slutningen af 2009, siger han.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187