23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Energi-tilskud kan skabe 5.000 job

Danmark er et af de eneste EU-lande, der endnu ikke har indført økonomiske incitamenter på energispareområdet, og et tilskud her kan skabe beskæftigelse til op mod 5.000 i den pressede byggesektor.
To af de største problemer i den danske byggesektor netop nu er energiområdet og stigende arbejdsløshed, men Dansk Byggeri lancerer nu et forslag, som kan være med til at forbedre situationen begge steder.

Organisationen foreslår en tilskudsordning til private boligejeres energirenovering, som dels vil skubbe gang i markedet for energirenoveringer og dels kan skabe flere end 5.000 nye arbejdspladser i byggeriet:

- For det første må vi erkende, at markedet for energirenoveringer ikke modnes af sig selv. Hverken offentlige eller private har formået at realisere energirenoveringer på trods af, at energirenovering er en sund økonomisk investering.

- For det andet står byggeerhvervet i Danmark foran en voldsom stigning i ledigheden, og en øget indsats på energispareområdet kan blive en vigtig del af løsningen på krisen, fastslår Torben Liborius, erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri.

Tilskudsordningen - der er rettet mod både ejerboliger og udlejningsboliger - har følgende retningslinjer:

• Der bevilges 1 mia. kroner i årlige tilskud til energieffektivisering af boliger
• Der udarbejdes en positivliste over tilskudsberettigede projekter for at sikre, at samfundet får de størst mulige energibesparelser og CO2-reduktioner for pengene. Positivlisten bør både omfatte energispareforanstaltninger og visse former for skift til vedvarende energikilder.
• Der ydes tilskud på 40 % af løndelen på de dokumenterede udgifter.
• Bygningsejere kan maksimalt modtage 25.000 kr. i tilskud pr. bolig pr. år.

Hvis ordningen føres ud i livet, vurderer Dansk Byggeri, at der årligt vil kunne skabes arbejde til omkring 5.000 i byggeriet, mens minimum 40.000 boliger årligt vil modtage tilskud. Samtidig peger organisationen på, at branchen får mulighed for at høste nyttige erfaringer om markedet for energirenoveringer med henblik på de kommende års indsats.

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079