23948sdkhjf

Vinderlærlinge er rollemodeller

DM Skills-vindere kan som rollemodeller være med til at trække endnu flere unge til el- og vvs-uddannelsen, mener Tekniq.
Det var tre dages benhårde konkurrencer, der blev afsluttet med store smil og højlydt jubel, da Mikkel Rifbjerg Pedersen fra Marielyst EL lørdag blev kåret som vinder af DM i Skills for elektrikerlærlinge, som blev afholdt i Gigantium i Aalborg.

- Hvad sikrede dig sejren?

- Måske kræver det, at man kan planlægge to skridt længere frem end de andre, og at man hele tiden tænker sig om. Og så skal man have sin faglige stolthed med sig, siger Mikkel Rifbjerg Pedersen.

- Hvem bliver mest stolt af dig – din mor eller mester?

- De bliver alle samme stolte, men jeg vil alligevel skyde på, at det bliver min far. Han har selv samme fag, så jeg ved godt, hvor stolt han er, siger Mikkel Rifbjerg Pedersen, der nu vender tilbage til Marielyst EL og CELF for at færdiggøre sin uddannelse.

Ogs[ Danmarks dygtigste vvs- og energilærling blev fundet p[ DM Skills. Det er Dennis Juul, Syddansk Erhvervsskole/Vantinge VVS, Ringe.

Fantastiske rollemodeller
Brancheorganisationen TEKNIQ, der repræsenterer de danske installationsvirksomheder, glæder sig over et veloverstået mesterskab, som kan være med til at trække endnu flere dygtige unge til elektrikeruddannelsen.

- Mikkel Rifbjerg Pedersen, Dennis Juul og alle de andre finaledeltagere har vist et fantastisk højt fagligt niveau, som også understreger de mange muligheder, faget har at byde på. På den måde håber jeg, at Skills kan vise alle, både unge, forældre og studievejledere, at erhvervsuddannelserne kan give de unge en karriere fyldt med spændende udfordringer, siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ.

- Vi har brug for rollemodeller, der sammen med de mange andre tiltag vi gennemfører i øjeblikket, kan løfte elektrikeruddannelsens anseelse endnu mere, og her er Mikkel Rifbjerg Pedersen en virkelig god repræsentant. Det gælder også Marielyst El og de øvrige virksomheder, der spiller en afgørende rolle i uddannelsen af fremtidens elektrikere, siger hun.

De seneste tal fra Undervisningsministeriet viser da også, at installationsbranchen fortsat ligger i toppen, når det gælder om at oprette nye praktikpladser til lærlinge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.703