23948sdkhjf

Building Green tror på succes i Aarhus

- Vi har forsøgt at komme op med et virkelig tungt program, der kan måle sig med det i København, lyder det fra arrangør.

Efter seks år i Forum Købehavn tager Building Green for første gang springet over Storebælt.

Det sker, når den efterhånden veletablerede event for bæredygtigt byggeri i dagene 29. og 30. marts slår dørene op i Centralværkstedet i Aarhus.

Målt på udstillerantal bliver den jyske pendant væsentligt mindre end eventen i København, men det er ikke ensbetydende med, at programmet bliver tilsvarende mindre.

- Vi har forsøgt at komme op med et virkelig tungt program, der kan måle sig med det i København. Det synes vi er lykkedes med stærke keynotes fra ind- og udland, siger projektleder Sarah Elhauge og fremhæver profiler som den franske arkitekt Antoine Chaaya og Césare Pereen, der er designchef hos hollandske Superuse.

- Vi kommer med en masse faglig viden i et omfang, som man sjældent oplever til events i Jylland for denne målgruppe. Tunge profiler, spændende debatter – og naturligvis kendte Aarhus-folk som Lars Juel Thiis, Morten Schmidt og Rune Kilden. Aarhus er virkelig langt fremme inden for bæredygtighed lige nu, siger Sarah Elhauge.

Gentagelse afhænger af besøgstal
Hvorvidt Building Green Aarhus gentages igen i 2018, er endnu ikke fastlagt, men ifølge Sarah Elhauge er det overvejende sandsynligt.

- Vi oplever stor opbakning hele vejen rundt, og jeg kan næsten ikke forestille mig, at vi skulle vælge ikke at komme tilbage igen næste år. Men det afhænger af, om der kommer tilstrækkeligt med besøgende. Ellers kan det ikke hænge sammen, siger Sarah Elhauge og understreger, at Building Green selvfølgelig ikke forventer et besøgstal på 7.000 som ved sidste event i Forum.

- Nej, det vil være utopi. Vi opererer ikke med et voldsomt højt niveau, men det skal selvfølgelig være højt nok til, at netværksdelen fungerer, og at udstillerne er glade. Det er svært at komme med et præcist tal. Det handler mere om den fornemmelse vi har, når dørene lukkes, siger hun.

Godt 60 virksomheder vil udstille i Centralværkstedet, som dermed bliver fyldt helt op. Godt halvdelen er gengangere fra eventen i København, resten er debutanter i Building Green-regi.

- Over 80 procent af udstillerne kommer med produkter, så der bliver en masse at se på og røre ved. Vi tror, det bliver en succes, siger Sarah Elhauge.

Det sker på Building Green Aarhus

Efter måneders forberedelse har holdet bag Building Green netop offentliggjort det fulde program for sin første Aarhus-event, som afholdes den 29. og 30. marts i Centralværkstedet.

De godt 50 talere fra ind- og udland omfatter blandt andre:

  • Antoine Chaaya (FR), Partner, Renzo Piano Building Workshopo    Lewis Perkins (US), President, Cradle to Cradle Innovation Institute
  • Signe Kongebro (DK), Partner & Head of Sustainability, Henning Larsen Architects
  • Anders Lendager (DK), Stifter & Oartner, Lendager Group

Programmet udfoldes fra to store scener og suppleres af gennemgående aktiviteter, der alle har som formål at dele viden om det grønne byggeri og skabe muligheder for networking.

Det gælder eksempelvis speed-dating-konceptet ”Green Connections”, der matcher byggeriet aktører på kryds og tværs, og "Building Innovation", hvor byggeriets iværksættere får mulighed for at teste idéer af i et forum, der er inspireret af det kendte tv-koncept "I Løvens Hule".

Som noget nyt tilbyder Building Green i Aarhus guidede ture til bæredygtige byggerier rundt omkring i byen.

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079