23948sdkhjf

Dansk Byggeri venter et hårdt år

Bygge- og anlægsbranchen går et vanskeligt år i møde, men der er dog også grund til at lade en vis optimisme spire.
Povl Christensen - formand for Dansk Byggeri - forudser et svært år for den danske byggebranche ovenpå en årrække med eksplosiv vækst:

- På et år er stemningen i byggeriet vendt fra jubel til krise. Ved indgangen til 2009 må vi konstatere, at alle centrale nøgletal for bygge- og anlægsbranchen er vendt på hovedet. Tomme ordrebøger, stigende ledighed og manglende finansieringsmuligheder har på ganske få måneder sat byggeerhvervet under pres, siger han.

Povl Christensen ser dog samtidig et lys i mørket. Den lave aktivitet i branchen åbner op for, at byggeriets aktører nu kan løfte de offentlige anlægsopgaver, som tidligere er blevet sat på standby, og formanden fornemmer, at den politiske velvilje på området er for opadgående:

- Danmark har i dag mulighederne for at igangsætte fornuftige offentlige investeringer. Heldigvis kan vi også notere os, at der efterhånden er ved at blive skabt bred politisk forståelse for, at vejen ud af finanskrisen blandt andet skal ske ved at stimulere samfundsøkonomien med påkrævede offentlige investeringer.

Povl Christensen peger på, at den kommende klimakonference i København i den forbindelse kan komme til at fungere som en slags løftestang:

- Det vil være naturligt at udnytte de opståede muligheder for i de kommende år at få løst disse opgaver. Og vi bør selvfølgelig på energiområdet vise, hvad vi har i posen allerede i december 2009, når Danmark er vært for klimakonferencen, fastslår formanden.

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078