23948sdkhjf

Produktnyhed: Hurtig kælderløsning uden kuldebroer

Ved at bygge en kælder af sandwichelementer frem for at støbe direkte på byggepladsen, skaber man hurtigt en robust konstruktion. Metoden er uafhængig af vejret og optimal i vintersæsonen.
Det kan være en udfordring at støbe en kælder på en byggeplads om vinteren. Kælderen bliver let fuld af regn og sne, og betonen hærder langsommere i de lave temperaturer. Derfor er sandwichelementer en oplagt løsning til kældre, særligt i vinterhalvåret.

- Med det vejr vi har i Danmark, er vi nødt til at regne med regnvejr. Derfor er vi gået over til udelukkende at bruge elementer, når vi bygger kældre. Det er op mod 80 % hurtigere end at støbe på byggepladsen, fortæller entreprenør Kaj Ove Madsen fra virksomheden af samme navn i Skive.

Når temperaturerne falder, forlænges betonens hærdningstid markant. For eksempel tager det 3,5 gange så lang tid at opnå en given styrke ved 5° C som ved 20° C, oplyser Expan.

Til et aktuelt byggeri af lejlighedsblokke på Olof Palmes Allé i Århus har Expan netop monteret kældersandwichelementer. Løsningen og dimensionerne på elementerne er udvalgt i tæt samarbejde mellem Århus Arkitekterne, Niras og entreprenør Kaj Ove Madsen samt Expan. Teknisk chef Erik Fredborg fra Expan fortæller om valget af kælderløsningen:

- Når der blot skal monteres nogle elementer, er det overstået på ganske få dage. Løsningen med sandwichelementer blev valgt for at kunne lukke kælderen hurtigt. Samtidig kender entreprenøren på forhånd pris og tid og undgår ubehagelige forsinkelser på grund af vejret.

Ubrudt isolering gavner energiregnskabet
Ud over kældersandwichelementerne leverer og monterer Expan statisk bærende elementer og dækelementer samt altangangselementer, søjler, bjælker, elevatorhuse og trapper til byggeriet i Århus.

- Med de skærpede energirammer i BR08 er der kommet endnu større fokus på kuldebroer end tidligere. Derfor er det også en fordel, at hulmursisoleringen kan gå ubrudt fra fundamentet til stueplan, så vi undgår kuldebroer, konstaterer Erik Fredborg.

En anden fordel er elementernes fleksibilitet. Forpladens højde kan varieres, så højden følger et faldende terræn. Samtidig kan den forreste del af forpladen fungere som sokkel på huset.

Kilde: Expan A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062