23948sdkhjf

Stort nybyggeri på vej i ny bydel ved Kolding

Salg af storparceller baner vej for 13 nye punkthuse med i alt 120-130 lejligheder.

Byrådet i Kolding Kommune har netop godkendt salget af to storparceller i området mellem Drejens og Nr. Bjert, øst for Kolding by.

Køberen er C-Bolig A/S, der betaler 14,7 mio. kr. for grunden.

C-Bolig og Kolding Kommune går nu i dialog om de nærmere detaljer i byggeriet. Som udgangspunkt kommer det til at omfatte 120-130 lejligheder, fordelt på 13 punkthuse i to etager. Hvert hus kommer til at rumme 4-6 lejligheder med 2-4 værelser.

- Vi har i forvejen ejendomme i Kolding, og beliggenheden i Nr. Bjert er god. Vi ser selvfølgelig på områder, hvor vi ved, at folk gerne vil bo. Området her er tæt på både motorvej, indkøb, børnehave og en god skole, så jeg er ikke i tvivl om, at stedet er attraktivt. Byggeriet bliver for både unge og ældre, enlige og par med børn, siger Leo Bruun, arkitekt i C-Bolig, i en pressemeddelelse.

Som led i etableringen af bydelen mellem Drejens og Nr. Bjert arbejder Kolding Kommune også på en udstykning med 25 parcelhusgrunde. De ventes til salg i foråret 2017.

- Med C-Boligs nye udlejningsboliger får vi et meget bredt boligtilbud i et område, hvor vi mærker en stor interesse. Det er vigtigt for os, at vi har en bred palet af muligheder, så vi kan følge med den store efterspørgsel efter boliger vi oplever i Kolding helt generelt, siger områdechef i By- og Udviklingsforvaltningen, Merete Dissing.

Den overordnede byggemodning af den nye bydel går i gang, når arkæologerne er færdige med at undersøge arealet for historiske værdier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109