23948sdkhjf

Steven Holls Copenhagen Gate skydes til hjørne

To højhuse i Københavns havn skulle forbindes af en bro i 65 meters højde. Nu vil investorer måske nøjes med at bygge det ene hus.
Et markant byggeri med kontortårne på Marmormolen og på Langelinie forbundet af en gangbro har længe været på tegnebrættet.

Men projektet, der er tegnet af verdensberømte Steven Holl, kan nu ende med en delvis realisering.

Ifølge Berlingske har bygherren Harbour P/S, der er ejet af By & Havn, Pension Danmark og ATP Ejendomme, bedt om at få lokalplanen ændret, så byggeriet kan opføres i etaper og uden forpligtelse til at bygge kontortårnet på Langelinie og gangbroen.

- Projektets to tårne rummer i alt 60.000 kvadratmeter, og det er rigtig meget. Vi er to institutionelle investorer, og vi har begge en fast politik om, at vi kun bygger det, som vi kan udleje. Vi vil ganske enkelt ikke løbe for store risici for medlemmernes penge. Så i første omgang bygger vi kun det ene tårn, når det er tilfredsstillende forhåndsudlejet. Det andet kan komme til, hvis og når vi kan udleje det, siger direktør for ATP Ejendomme, Michael Nielsen, til Berlingske.

Steven Holl Architects vandt arkitektkonkurrencen i 2008 med et projekt bestående af to spektakulære og robuste tårne – ét på Marmormolen i 24 etager, og ét på Langeliniespidsen i 27 etager. Broen, der skulle forbinde de to molespidser, udgår fra tårnenes 17. etage – 65 meter over havets overflade.

Indstillingen fra Harbour P/S bliver behandlet endeligt i Borgerrepræsentationen torsdag, og ifølge Berlingske er der politisk flertal for eb vedtagelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078