23948sdkhjf

3XN nomineret til eftertragtet arkitekturpris

Som den anden danske arkitektvirksomhed er 3XN blevet nomineret til den ærefulde Mies van der Rohe pris. Nomineringen sker på baggrund af arbejdet med Ørestad Gymnasium - også kaldet ’det virtuelle gymnasium’.
Ørestad Gymnasium er bygget i forlængelse af gymnasiereformen og udmærker sig blandt andet ved ikke at have traditionelle klasseværelser. Det har givet så meget genlyd i arkitekturens verden, at 3XN - der er arkitekterne bag byggeriet - nu er blevet nomineret til årets Mies van der Rohe pris.

I august 2007 åbnede Ørestad Gymnasium dørene for de første elever, og det er pt. Danmarks mest søgte gymnasium.

Men det er ikke kun blandt gymnasieeleverne, huset er populært. Hver uge modtager Ørestad Gymnasium nysgerrige besøgende fra hele verden. I februar blev Ørestad Gymnasium desuden hædret med Forum AIDs pris for Bedste Skandinaviske Byggeri 2008.

Mies van der Rohe prisen ‘European Union Prize for Contemporary Architecture’ er indstiftet i 1987 og uddeles hvert andet år med henblik på at anerkende og belønne europæisk arkitektur af høj kvalitet. Udover 3XN er blandt andre C. F. Møller indstillet til prisen for sin udvidelse af Naturhistorisk Museum i London.

3XN beskæftiger omtrent 120 ansatte fordelt på firmaets to kontorer i København og Århus.

Kilde: 3XN

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078