23948sdkhjf

Ny JFP-formand: Det er en drømmeopgave

Henrik Enegaard Skaanderup skal hjælpe midtjysk entreprenør med at tage de næste svære skridt mod toppen af branchen.
Mandag offentliggjorde JFP, at bestyrelsesformanden gennem 12 år, Søren Thygesen, træder et skridt tilbage og overlader formandshvervet til Henrik Enegaard Skaanderup .

- Den tidligere bestyrelse har gjort et flot stykke arbejde og udviklet JFP fra lokalt byggefirma til landsdækkende entreprenør. I forhold til fortsat vækst er der brug for lidt andre kompetencer og nye idéer. Jeg kommer ind med en viden om, hvordan man opbygger og styrer en stor entreprenørvirksomhed. Det har været mit liv i over 25 år, siger Henrik Enegaard Skaanderup.

Et kig på cv'et viser, at det er en særdeles erfaren herre, der har sat sig for bordenden hos JFP. Henrik Enegaard Skaanderup har undervejs i karrieren arbejdet som direktør i NCC, Kuben, MT Højgaard, Højgaard & Schultz og Enemærke & Petersen. Hertil kommer 15 års bestyrelseserfaring, heraf de sidste 3½ år på fuld tid.

- I bund og grund er det en drømmeopgave. Jeg kommer ind på et tidspunkt, hvor det går rigtig godt. JFP er vokset massivt gennem flere år, og har samtidig formået at tjene penge. Det vidner om, at det er en virksomhed, der har forstået at få organisationen med, hvilket er lidt af et særsyn i vores branche. De er rykket fra 1. division og op i superligaen, pointerer han.

En mulighed han ikke kunne afslå
Med posten som formand i JFP har Henrik Enegaard Skaanderup samtidig sagt farvel til bestyrelsesarbejdet i fynske H. Skjøde Knudsen, hvor han nåede at sidde med i knap et år.

- Den mulighed, som jeg her har fået med JFP, er opstået henover de sidste par måneder, og det var en mulighed, som jeg ganske enkelt ikke kunne afslå, siger Henrik Enegaard Skaanderup.

- Det er to vidt forskellige opgaver. I Skjøde blev jeg hentet ind som bestyrelsesmedlem på grund af mit store kendskab til det sjællandske marked. I JFP får jeg et meget større ansvar og går fra at være specialist til at være generalist, forklarer han.

Fornuftigt med en vækstpause
JFP har gennem de 12 år med Søren Thygesen som bestyrelsesformand øget omsætningen fra 70 til 770 millioner kroner. I indeværende år forventer virksomheden for første gang at runde milliarden, og administrerende direktør Jesper Friis Poulsen har derfor klart meldt ud, at 2017 bliver et år med begrænset vækst . En meget fornuftig disposition, mener Henrik Enegaard Skaanderup:

- Det er helt rigtigt set, og en klar og stærk udmelding. For mig betyder det, at der er god tid til at få virksomheden og kulturen ind under huden. Derefter begynder arbejdet med en ny strategi, som først for alvor tager fart fra 2018, siger bestyrelsesformanden, der ser optimistisk på mulighederne for at fortsætte væksten:

- Den væsentligste forudsætning er, at man er i stand til at tiltrække og fastholde de rigtige medarbejdere. Her er JFP attraktiv, fordi der er højt til loftet. Virksomheden har en god kultur og en høj faglighed. Vores udfordring bliver at gøre det på den rigtige måde og i et tempo, hvor organisationen kan følge med. Lykkes det, er der rigtig gode muligheder, siger Henrik Enegaard Skaanderup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109