23948sdkhjf

Henning Larsen-byggeri runder milepæl

Middelfarts nye kombinerede rådhus-, bolig- og butiksbyggeri har nået sin fulde højde.
- Vi skriver historie i dag.

Sådan sagde borgmester Steen Dahlstrøm, da han onsdag eftermiddag i sidste uge indledte talerækken ved rejsegildet for Nytorv. En milepæl i byggeriet af rådhus, boliger og nye butikskvadratmeter i Middelfart midtby, som blev sat i gang med første spadestik i februar 2015.

Nu har det 21.000 kvadratmeter store byggeri nået sin fulde højde i øst- og vestfløjen – og om få uger skyder de tre boligtårne i vejret.

- Nytorv bliver på den ene side en styrkelse af både handelslivet og bosætningen i Middelfart Kommune med butikkerne og boligerne. Og på den anden side kommer det nye rådhus til at effektivisere den kommunale administration, når syv adresser samles til én, fremhævede borgmesteren i talen, hvor han på byrådets vegne roste håndværkerne for både dygtighed og deres løsningsorienterede indstilling til projektet:

- I har gjort det godt. Der har selvfølgelig været udfordringer med både nedbrydningen og miljøsaneringen. Det er uforudsete ting, som kunne have forsinket byggeriet væsentligt mere, hvis I ikke alle omkring Nytorv havde haft så fin en indgang til at løse tingene på en fælles og ordentlig måde. Det skal I have tak for, sagde Steen Dahlstrøm direkte henvendt til de mange håndværkere, der har arbejdet på projektet.

Middelfart Kommune finansierer byggeriet af rådhuset, mens de to lokale forretningsmænd Torben Østergaard-Nielsen, der er indehaver af USTC-koncernen, og Bent Jensen, der ejer T. Hansen, står for 40 lejligheder sammen med hovedentreprenøren 5E Byg.

Bygherren på butiksarealet er Kulturøens Bycenter A/S, der er dannet af Kvickly Middelfart og Middelfart Sparekasse.

Nytorv vil i alt rumme 9.000 kvadratmeter rådhus, 6.400 kvadratmeter boliger og 3.600 kvadratmeter butikker. Hertil kommer cirka 2.000 kvadratmeter kælder og parkering. Byggeriet er tegnet af Hennring Larsen Architects.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094