23948sdkhjf

Forventningerne falder i arkitektbranchen

Ifølge brancheorganisationen Danske ARK er forventningerne til de kommende måneders omsætning og beskæftigelse på det laveste niveau siden 2003. Ledigheden er dog fortsat markant lavere end sidste år.
Et nyt konjunkturbarometer fra brancheorganisationen Danske ARK viser, at jubelårene efterhånden er ved at være afløst af dalende forventninger til omsætning og beskæftigelse.

Det er især virksomheder med 10-19 ansatte, der er pessimistiske. 58 % af disse forventer således et fald i omsætningen, mens tallet for alle de adspurgte er 27 %. Ingen af de adspurgte vurderer det aktuelle forretningsklima som decideret godt.

Ifølge Erhvervsbladet har branchens forventninger været faldende siden 2006, men særligt på det sidste har der været markante udsving. Således var faldet fra august til september i år på 13 %.

De pessimistiske meldinger kan dog endnu ikke helt aflæses i ledighedsstatistikkerne. Godt nok steg ledigheden med 0,2 % fra august til september, men niveauet ligger fortsat 2 % under september 2007, hvor 7 % var ledige i branchen.

Danske ARK repræsenterer over 700 arkitektvirksomheder, hvilket svarer til cirka 85-90 % af branchen.

Kilde: Erhvervsbladet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125