23948sdkhjf

C.F. Møller har medvind hinsidan

Arkitektfirmaet C. F. Møller har netop vundet konkurrencen om et nyt, markant højhus i Stockholm kaldet ”Alviks torn”. Tegnestuen er i forvejen undervejs med at andet højhusbyggeri i Sverige - Point Hyllie i Malmø.
Tegnestuen C. F. Møller har netop vundet konkurrencen om det nye højhus ”Alviks torn” i Stockholm, der kommer til at skyde 67 meter i vejret og får placering i den eftertragtede bydel Bromma lige ned til Skærgården.

Vejen til succes i Stockholm er gået gennem det svenske Berg Arkitektkontor, som C.F. Møller overtog sidste år, og opgaven kommer i kølvandet på det 96 meter høje ”Point Hyllie”-projekt i Malmö, som Århus-firmaet netop nu er undervejs med:

- Arkitektfirmaet C. F. Møller har en strategisk ambition om at være en helstøbt spiller i Norden, og det er projektet ”Alviks torn” med til at styrke yderligere. Den vundne konkurrence viser, at vores strategi om at komme ind på det stockholmske marked sammen med Berg Arkitektkontor var rigtig, forklarer partner Mads Mandrup og fortsætter:

- Projektet styrker vores tro på vores fremtidige samarbejde og succeser med vores nye tegnestue i Stockholm. Samtidig understreger projektet, at Arkitektfirmaet C.F. Møllers kompetencer på det hjemlige marked også er et stærkt brand i forhold til at positionere sig på hele det nordiske marked.

Nyt landmark for Stockholm
Ligesom København er Stockholm en storby præget af lav bebyggelse, og ”Alviks torn” er planlagt som et nyt landmark for den svenske hovedstad og et identitetsskabende element i det omkringliggende kvarter.

Byggeriet består af det 21 etager høje tårn, der deler sig i to, samt en knækket karré i ni etager. Bebyggelsen med i alt ca. 170 lejligheder ligger fremskudt lige ned til Skærgården i et område kaldet Alviks strand.

Højhuset kommer til at fremstå markant og skulpturelt med inspiration hentet fra fjeldenes linjer og stejlhed, som de skyder sig op i Skærgården. Formen er samtidig valgt for at sikre den enkelte bolig et maksimum af dagslys og udsigt.

Kilde: Arkitektfirmaet C. F. Møller

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109