23948sdkhjf

Gør ikke krisen værre end den er

Alex Pedersen fra TIB Nordjylland mener ikke, situationen i byggeriet er så slem, som man umiddelbart kunne forledes til at tro. Ledigheden er fortsat lav, og der vil være mange renoveringsopgaver at hente, forudser han.
Den nordjyske byggebranche oplevede i går hele to store fyringsrunder, hvor entreprenør Svend Aage Christiansen og teglproducent Pipers Teglværker varslede opsigelser af henholdsvis 130 og 100 medarbejdere.

Det er ganske givet et hårdt slag for landsdelen, men Alex Pedersen - der er formand for bygningsgruppen i fagforeningen Træ Industri Byg Nordjylland - advarer dog mod at blæse krisen større op end nødvendigt:

- Lad nu vær' at tale krisen værre, end den er. I vores seneste opgørelse havde vi 1,6 % ledige. Det er ingenting sammenlignet med det, samfundet tidligere har kendt. I fagforeningen formidler vi mange job, og det er stadig sådan, at folk, der kommer her og tror, at de nu skal på dagpenge, bare kan vendes i døren og anvises nyt arbejde. Der er stadig efterspørgsel på håndværkere, siger formanden til Nordjyske.

Han peger blandt andet på, at flere af de renoveringsopgaver - der har været sat i bero på grund af manglen på håndværkere - nu har mulighed for at blive realiseret:

- Det kan blive en kold vinter, men jeg tror på, det letter til foråret. De store byggeprojekter og anlægsarbejder vil nok gå ned, men en masse renoveringsopgaver er sat i venteposition, fordi der ikke har kunnet skaffes håndværkere. De vil blive gennemført nu.

Kilde: Nordjyske

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14