23948sdkhjf

Træ vinder frem i byggeriet

Træ til byggeriet er steget markant i kvalitet over de senere år, og i både Sverige, Norge og Storbritannien er der meldinger om en stigende tendens til at bruge træ i bygningskonstruktioner.
Det er bedre for klimaet, konstruktionerne er lette at arbejde med, og leveringstiderne er korte. Mange virksomheder i europæisk byggeri er ved at få øjnene op for de fordele, som anvendelse af trækonstruktioner medfører, og flere steder melder man om markante stigninger i brugen af træ.

I Sverige indledte man i 2005 et fireårigt projekt, der har haft til formål at øge brugen af træ i byggesektoren. Projektet afsluttes ved udgangen af året, og indsatsen ser ud til at have givet bonus.

Således er andelen af etageejendomme i træ øget fra 2 til 15 %, mens der anvendes trækonstruktioner i 30 % af alle nye hal-projekter mod 2 % i 2001. Samtidig opføres der cirka 120 træbroer om året, og flere end halvdelen af Sveriges 290 kommuner er pt. i gang med større byggeprojekter i træ.

Ifølge internetsiden skogsland.se er den svenske regering allerede klar med et nyt projekt på området. Det er døbt ”Trästad 2012” og involverer 12 kommuner, der skal arbejde på at udvikle fremtidens træbyggeri.

Kilde: Skogsland

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078