23948sdkhjf

Undersøgelse: Danskerne savner information og rådgivning

Viljen til grønt byggeri og energirenovering er stor, men skal potentialet for alvor foldes ud, må kvaliteten af rådgivningen op på et højere niveau.
En ny undersøgelse viser, at hvis danske familier fik den rigtige rådgivning, ville 34 % flere benytte energirigtige materialer, end det er tilfældet i dag.

Det er et klart fingerpeg om, at informationen på området er utilstrækkelig, og ifølge Anne Windfeldt Trolle - der er Branchedirektør i DI Byggematerialer - er undersøgelsens dokumentation vigtig for den fremtidige indsats på klimaområdet:

- Det er godt, at vi nu får dokumentation for den formodning, vi længe har haft. Nemlig at der vil komme gang i det energirigtige nybyggeri, hvis de der typisk rådgiver forbrugerne, nemlig håndværkerne, er bedre klædt på. Det er simpelthen nødvendigt med en korrekt information, hvis der for alvor skal sættes skub i lavenergibyggeri og energirenovering, siger hun.

At informationsindsatsen ikke er god nok underbygges af, at hele 61 % henter deres primære information ved egen research, mens de fremmeste eksperter - den professionelle ingeniørrådgivning - spiller en forsvindende lille rolle i det samlede billede. Således trækker blot 8 % på rådgivende ingeniører, hvor håndværkerne til sammenligning er inde over i 73 % af sagerne.

Når en så stor del bruger håndværkere i processen, er det vigtigt, at disse i højere grad end i dag får adgang til den viden, som de professionelle rådgivere sidder med:

- De professionelle rådgivere ved, hvad den danske branche for byggematerialer kan udbyde inden for energirigtige materialer. Det er materialer, der i stor grad er med til at nedsætte CO2-udslip og gøre varmeregningen mindre, og her er det vigtigt, at vi får klædt håndværkeren bedre på, fastslår Anne Windfeldt Trolle.

Det er Mega, som har udarbejdet analysen for DI Byggematerialer og Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI. Ud af de adspurgte er det hovedsagligt familier med en årlig husstandsindkomst over 500.000 kroner samt en lang eller mellemlang videregående uddannelse, der bygger et lavenergihus eller energirenoverer.

Kilde: Dansk Industri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109