23948sdkhjf

Danske ingeniører til kamp for grøn boligenergi

Ingeniørfirmaet Cenergia er én af fire partnere i et nyt EU-støttet projekt, der skal udvikle nye ventilationsprincipper til almennyttige boliger.
Hvordan kan energiforbruget til boligopvarmning bedst muligt reduceres, samtidig med at der opretholdes et sundt og godt indeklima?

Det spørgsmål er højaktuelt mange steder i disse år, og det er også udgangspunktet for et nyt projekt - AVASH (Advanced Ventilation Approaches for Social Housing) - der i de kommende år skal arbejde på at udvikle nye ventilationsprincipper til den almennyttige boligmasse i Danmark, England og Irland.

Det to-årige projekt har et samlet budget på 3,7 mio. kroner og er støttet af EU’s udviklingsprogram; Intelligent Energy Europe (IEE).

Projektet ledes fra Arkitekt- og Designafdelingen på Brighton University, og undervejs i forløbet skal de involverede kortlægge isoleringstilstanden og lufttætheden i flere typer af boliger i de tre lande. Herefter gennemføres detaljerede computersimuleringer med henblik på at bestemme den optimale ventilationsløsning.

Udover ingeniørfirmaet Cenergia deltager Boligselskabet KAB samt de irske virksomheder Sustainable Building Consultants og Cluid Housing Assosiation.

Resultaterne rapporteres løbende på AVASH-projektets hjemmeside

Kilde: Cenergia

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078