23948sdkhjf

Byggeforbund jagter millioner i udlandet

3F, TIB og Malerforbundet har tilsammen et tocifret millionbeløb til gode hos udenlandske byggefirmaer i form af bod og efterbetaling af løn.
Når udenlandske byggefirmaer først har forladt landet, er det ifølge 3F så godt som umuligt at få dem til at betale de penge, som de skylder i kølvandet på fagretslige afgørelser.

Sammen med TIB og Malerforbundet forsøger 3F i øjeblikket at inddrive 10-11 millioner kroner i godt en halv snes sager. Sagerne involverer primært polske firmaer.

Indtil videre har inkassoforretningerne ikke båret frugt, og anstrengelserne er både dyre og besværlige. Det betyder dog ikke, at forbundene kaster håndklædet i ringen foreløbigt. De vil nemlig ikke acceptere polakkernes svindel:

- Vi bruger det fagretslige system over for de udenlandske firmaer akkurat som over for de danske for at få dem til at efterleve overenskomsten, og når de idømmes bod og efterbetaling, så er konsekvensen naturligvis, at afgørelserne skal efterleves. Gør de ikke det, forfølger vi de udenlandske firmaer - akkurat som vi forfølger de danske i en lignende situation. Alt andet vil være urimeligt og krænkende for retsbevidstheden, siger Ole Christensen - forhandlingssekretær i 3F’s byggegruppe - til 3F’s hjemmeside.

Kilde: 3F

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079