23948sdkhjf

Håndværksrådet: Kommuner betaler, når det passer dem

Ifølge en ny undersøgelse fra Håndværksrådet har landets kommuner har en rigtig dårlig vane: De betaler deres regninger alt for sent.
- Rettidig omhu er ikke noget hit i kommunerne. Og meget tyder på, at jo større en kommune er, desto sværere har den ved at huske at betale regninger og refusioner til virksomhederne rettidigt.

Det siger erhvervspolitisk konsulent Thea Gade-Rasmussen fra Håndværksrådet og henviser til en ny undersøgelse, som Håndværksrådet netop har gennemført. Her har flere end 1.100 virksomheder deltaget, og konklusionen er, at kommunerne har svært ved at betale til tiden.

Århus kommune vurderes af virksomhederne som landets dårligste til at betale leverandørregninger og refusioner af fx sygedagpenge til tiden. Men store overskridelse af betalingsfrister er dagens orden i mange kommuner. Kun 16 % af virksomhederne oplever, at kommunerne altid betaler rettidigt, mens over halvdelen er vant til overskridelser på en måned eller længere, fremgår det af tallene.

Presser virksomheder midt i krisen
Den finansielle krise påvirker allerede de små og mellemstore virksomheder. På den baggrund er det sørgeligt, at kommunernes langsommelige opførsel forringer virksomhedernes likviditet yderligere.

- Håndværksrådet har i årevis presset på, for at få kommunerne til at overholde betalingsfristerne. Hver gang lover kommunerne bod og bedring. Derfor er det temmelig overraskende, at kommunerne stadig generelt ikke udviser større betalingsvillighed. Det skader virksomhederne yderligere i en finansielt presset periode, siger Thea Gade-Rasmussen.

Mens fem kommuner på Københavns Vestegn er eksemplarisk dygtige til at betale både regninger og refusioner til tiden, inkasserer Smilets by en sur smiley fra de små og mellemstore virksomheder i undersøgelsen.

- Århus ligger helt i bund, men mange andre danske kommuner er dårlige betalere. Er det en bevidst erhvervspolitisk prioritering? Eller er det et bureaukratisk embedsembedsværk, der trækker betalingerne i langdrag? Det må vi have frem i lyset, siger Thea Gade Rasmussen.

Kilde: Håndværksrådet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078