23948sdkhjf

Boligskatten er ikke hoppet på den grønne bølge

I Danmark betaler vi skat af husets udvendige mål, og det er et problem, fordi passivhuse har tykkere murværk.
De fleste er enige om, at energirigtigt byggeri er vejen frem, men de nuværende skatteregler gør det vanskeligt for passivhusene at få sit gennembrud.

I Danmark betaler vi nemlig boligskat af de udvendige husmål, mens man mange andre steder i Europa bruger de indvendige mål som udgangspunkt for beregningen. Da passivhuse har tykkere mure betyder det i praksis, at boligskatten er højere i en energirigtig bolig, og lovgivningen skaber således en skævvridning i forhold til skatteberegningen.

Problematikken var højaktuel, da Komfort Husene A/S i Skibet ved Vejle holdt åbent hus, og projektets investorer opfordrer nu regeringen til at gribe ind.

Blandt disse er Middelfart Sparekasse, og administrerende direktør Hans Erik Brønserud påpeger over for Børsen, at der må ” skabes politisk forståelse for, at det i øget omfang vil være nødvendigt at frafalde et bestemt energiforsyningskrav, hvis passivhusene skal vinde frem.”

Middelfart Sparekasse tager i det hele taget energiproblematikken meget seriøst i det daglige. Pengeinstituttets nye hovedsæde, der ventes klar til brug i begyndelsen af 2010, er bygget således, at energiforbruget kan reduceres med 60 %. Desuden har sparekassen iværksat en række initiativer til at sænke forbruget i sine filialer.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.688