23948sdkhjf

Dårlige tider har ramt byggebranchen

Bygge- og anlægsvirksomhedernes salg har i perioden juli-september været mere end 2,5 % lavere end den tilsvarende periode i 2007.
Netop offentliggjorte tal fra den danske byggebranche viser, at de danske bygge- og anlægsvirksomheder samlet set solgte for 54,8 mia. kroner i årets tredje kvartal.

Det er 1,4 mia. lavere end sidste år, og ifølge Andreas Fernstrøm - der er økonomisk konsulent hos Dansk Byggeri - er det et håndfast bevis på, at finanskrisen for alvor har sat sit præg byggesektoren:

- Set over de seneste tre måneder er det indenlandske salg under niveauet fra året før. Der er klare tegn på afmatning i branchen, og der er ingen tegn på, at afmatningen aftager lige foreløbig, siger han til Dansk Byggeris hjemmeside og fortsætter:

- Den fremgang, der var i starten af året, er allerede blevet spist af det fald, vi ser nu. Hvis man sammenholder det vigende salg i byggebranchen med, at ledigheden i samme periode er steget, er det en klar indikation af, at der er ledig kapacitet i branchen til at tage fat på nye opgaver.

Billigere at vedligeholde
Tidligere har Dansk Byggeri opfordret til at lempe på anlægsloftet ude i kommunerne. Det kan være med til at afbøde den nuværende negative udvikling, og Andreas Fernstrøm påpeger, at et sådant indgreb også kan komme kommunerne til gode:

- Det er nu ingen fare for overophedning ved at lempe på anlægsloftet i kommunerne. Dermed kan man sørge for den tiltrængte vedligeholdelse af den offentlige bygningsmasse. Det er samtidig op mod 30 % billigere at vedligeholde end at genoprette, så på den lange bane er der også økonomi i det her for kommunerne.

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125