23948sdkhjf

Islandsk krise giver panderynker på danske tegnestuer

Flere ambitiøse byggeprojekter fra danske arkitektfirmaer risikerer at miste sin finansiering som følge af det økonomiske kaos på Atlanterhavsøen.
De seneste fem år har flere danske tegnestuer hentet flere prestigefyldte priser på ambitiøse byggeprojekter på Island, men flere af planerne risikerer nu at samle støv - der er i flere tilfælde simpelthen ikke længere penge til at realisere de dyre byggeplaner:

- Det vil ikke undre mig, om der inden for de nærmeste uger vil komme et byggestop, fordi der ganske enkelt ikke er penge til at betale næste afdrag på de udenlandske lån, som hidtil har finansieret projekterne, siger handelsrådgiver ved Danmarks ambassade i Reykjavik - Ernst Hemmingsen - til Børsen.

Blandt de prominente danske projekter på Island er Henning Larsen Architects’ koncert- og kongrescenter på Reykjaviks havnefront, Adept Architects’ kunstakademi og C.F. Møllers syv milliarder kroner dyre rigshospital. Det fremgår dog ikke, hvorvidt det er nogle af disse, som står til at miste finansieringen.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078