23948sdkhjf

Fortsat problemer med limede trægulve

Erfaringer viser, at den stadigt stigende interesse for at lime trægulve ned ikke altid er uden problemer. Det vil Træinformation nu gøre noget ved.
Træ har i løbet af de seneste ti år indtaget de danske gulve - både på kontoret, i forretningen og hjemme i privaten.

Det er ikke mindst de tynde trægulvtyper, der har haft succes som alternativ til væg-til-væg tæpper. Især klik-gulvene er blevet populære, og ikke mindst de såkaldt limede gulve foretrækkes, når der i nybyggeri skal være valgfrihed mellem trægulve eller tæpper.

Byggeriet har mange års erfaring med at lime trægulve, men især bræddegulve og ikke mindst massive trægulve i kombination med gulvvarme volder problemer. Det mærker direktør i Træinformation - Bjarne Lund Johansen - i den daglige rådgivning:

- Vi ved, at det går rigtig godt i de fleste tilfælde, men vi ser også en del svigt, der er relativt simple, men som har et stort omfang i nybyggeriet, fordi mange huse eller lejligheder opføres samtidigt og på samme måde. Og så gentager svigtene sig, forklarer han og fremhæver fugt, arbejdets udførelse og planlægning samt valg af materialer som primære årsager til problemerne.

Træinformation vil nu slå et slag for at komme problemerne til livs. På to temadage om trægulve den 17. og 18. november i Lyngby og Horsens har organisationen valgt at sætte fokus på netop de limede gulve, og deltagerne får her adgang til den nyeste viden om blandt andet valg af konstruktioner og materialer samt styring af fugt og brug af gulvvarme:

- Det er en fagligt krævende opgave at lægge gulvene. Derfor er der ikke noget at sige til, hvis mange rådgivere og entreprenører har været usikre på resultatet, og måske også har haft dårlige erfaringer fra tidligere opgaver, siger Bjarne Lund Johansen.

Læs mere om temadagene på www.traeinfo.dk

Kilde: Træinfo

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094