23948sdkhjf

Ørestads-tårne beklædes med affaldstræ

Gammelt træ møder tårnhøj prestige. Se også billederne.
1800 m2 træpaneler. Op ad 22 etager. Gammelt, brugt affaldstræ.

Det er et synligt og karakteristisk resultat af et samarbejde mellem Fosters & Partners, Lendager Arkitekter og genbrugsfirmaet Genbyg under opførelsen af højhusbyggeriet Copenhagen Towers i Ørestaden.

Fra top til bund er tårnene bestykket med paneler, som især er lavet af gamle, kasserede vinduesrammer, som består af fint kernetræ.

Kernetræ er så dyrt et valg, at det garanteret ikke ville findes som vægbeklædningen, hvis det ikke var fordi, at gammel træ kunne genbruges.

De synlige træflader, som Genbyg har leveret, skal signalere, at der er bæredygtigt element i opførelsen og at bæredygtighed også hører hjemme i storskala. Copenhagen Towers er bygget blandt andet med energibesparende løsninger, så det lever op til EU's krav til at kunne kalde sig for Green Building.

- Kernen i vores arbejde med Copenhagen Towers var at synliggøre den bæredygtige ambition på en ny måde og herigennem adressere, hvordan en bygning kan være med til at løse nogle af verdens største miljøspørgsmål ved at udvikle nye byggematerialer lavet af affaldsprodukter, fortæller Jesper Holmberg, som er medejer af Genbyg.

Set udefra falder Copenhagen Towers sammen det øvrige nybyggeri. Men indenfor træder man ind i et 1400 m2 storslået atrium, der med sine 60 høje træer, 4500 planter og træpaneler minder om en frodig skov. Træpanelerne strækker sig op gennem 22 etager.

Ordren er den største nogensinde for Kastrup-virksomheden Genbyg, som handler med brugte byggematerialer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094