23948sdkhjf

Byggeriets Innovation giver bolden videre

Byggebranchens fælles innovationsafdeling opløses ved årets udgang, men organisationens værdifulde udviklingsprojekter føres videre i en nyetableret konsulentvirksomhed.
- Byggebranchen er rig på traditioner, men fattig på nye effektive måder at organisere produktion og samarbejde på.

Det var udgangspunktet for Byggeriets Innovation, da organisationen i 2005 så dagens lys under fonden Realdania.

Projektet har siden søgt at forny byggeriet gennem støtte til tværgående projekter i branchen, og i alt har flere end 100 innovative danske og udenlandske virksomheder været involveret i projekter som ”Den konfigurerbare altan”, ”Modulært byggesystem i højstyrkebeton” og ”Installationsunit til boligetagebyggeri”.

Projekterne er konkrete bud på, hvordan byggebranchen kan løse længe påpegede problemer i forhold til kvalitet, pris og produktivitet.

Tværgående projekter betaler sig
Byggeriets Innovation blev fra og med 2008 en del af Dansk Arkitektur Center. Divisionschef hos DAC - Mikkel A. Thomassen - mener, at de forgangne 3½ år med al tydelighed har vist, at det kan betale sig for fx arkitekter, ingeniører, entreprenører og materialeproducenter sammen at investere i løsninger, der forener kundens behov for det unikke med virksomhedernes behov for at producere mere effektivt.

Faktisk er Thomassen så overbevist om projektets fortræffeligheder, at han fra årsskiftet - når Byggeriets Innovation officielt indstilles - har valgt at etablere egen konsulentvirksomhed for at føre stafetten videre. Her skal han blandt andet afslutte rådgivningen af igangværende konsortieprojekter.

Byggeriets Innovation afsluttes officielt ved en konference den 10. december, hvor organisationen gør status over de gennemførte udviklingsprojekter og viser mulighederne i at bryde grænser i byggeriet.

Læs mere om organisationens projekter på byggerietsinnovation.dk

Kilde: Byggeriets Innovation

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078