23948sdkhjf

Skanska har medvind i Polen

En lufthavn i det vestlige Polen og det nye universitetsbibliotek i Wroclaw får Skanska som bygherre til en samlet anlægssum på næsten en mia. svenske kroner.
Entreprenørgiganten Skanska har stor medvind på det polske marked for tiden. For nyligt offentliggjorde koncernen en ordre i Katowice til 960 mio. svenske kroner, og nu har man fået endnu to store kontrakter i hus.

Det drejer sig om et nyt universitetsbibliotek i Wroclaw og en omfattende renovering af en militær flyveplads i Powidz.

Det nye bibliotek - til en samlet anlægssum af 385 mio. svenske kroner - bliver på i alt 46.000 m2 og inkluderer læsesal, undervisningslokaler, boghandel og museum.

Biblioteket får plads til 4,5 mio. bøger og var oprindeligt under opførelse i 2006, men entreprenøren måtte indstille sine aktiviteter, hvorefter Skanska tog over.

I forbindelse med flyveplads-projektet i Powidz får Skanska til opgave at lægge 466.000 m2 ny landingsbane, der desuden skal forsynes med en speciel overflade, som kan forhindre sprækker og revner. Arbejdet forventes afsluttet i 2011 og løber op i en samlet anlægssum af 570 mio. svenske kroner.

Skanska er blandt de største entreprenører i Polen. Koncernens polske afdeling har knap 6.500 ansatte og omsætter årligt for cirka otte mia. svenske kroner.

Kilde: Skanska

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125