23948sdkhjf

DTU Byg får million til forskning i hængebroer

I de kommende år skal DTU Byg afdække problemerne i kabelsvingninger på hængebroer. Resultaterne skal indgå i planlægningen af den kommende forbindelse med Danmark og Tyskland.
DTU Byg har fået 13,6 mio. kr. af Femern Bælt A/S og Sund & Bælt A/S til at forske i problemer med kabelsvingninger i hængebroer. Som en del af aftalen skal der bygges en ny vindtunnel specielt med det formål at teste mindre udsnit af fuldskala kabelsektioner.

Vindtunnelen skal bygges på Force Technology’s vindtunnel-faciliteter i Lyngby som en del af den fælles aftale mellem DTU Byg, Femern Bælt, Sund & Bælt og Force Technology. Forskningssamarbejdet skal bidrage direkte til udformningen af den fremtidige vej/sporforbindelse mellem Danmark og Tyskland, hvis valget falder på en hængebro.

Chefforsker lektor Christos Georgakis, DTU Byg, leder et team af topforskere fra DTU og udlandet i det fem-årige forskningsprojekt.

- Etableringen af vindtunnelen og den medfølgende bevilling giver DTU en enestående mulighed for at udforske kabelsvingninger på grund af vindpåvirkninger. Det vil ikke alene gøre os i stand til bedre at forstå de underliggende mekanismer i kabelsvingning, det vil også gøre os i stand til at foreslå forbedringer i udformningen af kabelkonstruktioner allerede tidligt i designprocessen af broen, forklarer han til DTUs hjemmeside.

Udover DTU deltager University of Bristol, University of Stavanger og University of Reggio Calabria i projektet.

Kilde: DTU Byg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109