23948sdkhjf

Danske arkitekter vinder international pris

schmidt hammer lassen architects har vundet den prestigefyldte pris "Emirates Glass LEAF Awards Grand Prix" for sit projekt Performers House.
Med tildelingen af årets LEAF Awards skriver schmidt hammer lassen sig ind i en fornem række af anerkendte arkitektfirmaer, der blandt andre tæller David Chipperfield Architects og Skidmore, Owings and Merrill.

Århus-tegnestuen har modtaget prisen for Silkeborg-projektet ”Performers House”, der er en moderne udgave af en dansk højskole:

- Vores ambition for Performers House var at skabe en bygning, der åbner op, inspirerer til nysgerrighed og byder lokalsamfundet indenfor, forklarer Bjarne Hammer, der er partner i schmidt hammer lassen.

Projektet - der er centreret om en papirfabrik fra det 19. århundrede - blev rost for sit enkle design, der er skabt gennem valget af materialer samt en vellykket transformation af den gamle kedelbygning. Den nye bygning er forbundet med den renoverede kedelbygning via en ny plads, hvor mange af højskolens aktiviteter foregår, og styrker dermed båndene til lokalsamfundet.

Om schmidt hammer lassen
schmidt hammer lassen architects blev etableret i Århus i 1986 og har i dag 200 ansatte. Sidste år hentede virksomheden cirka 50 % af sin omsætning på de internationale markeder svarende til godt 20 % af branchens samlede eksport. Eksportandelen forventes at stige yderligere de kommende år.

Kilde: Schmidt hammer lassen architects

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094