23948sdkhjf

Ny opfindelse rykker ud på byggepladserne

Det er hårdt arbejde at ændre vaner i byggeriet, men folkene bag den patenterede vinduesbeskyttelse tror på produktet.
”Det, vi gjorde i går, gør vi igen i morgen”, synes ofte at være parolen i byggebranchen.

Derfor er Claus Vilsen på noget af en opgave, når han i disse måneder forsøger at overbevise landets entreprenører om, at han har den helt rigtige løsning til at beskytte vinduerne under byggeprocessen.

Løsningen er det patenterede modul Wincover, og Claus Vilsen er salgs- og udviklingsansvarlig i virksomheden af samme navn. Han er opdraget med, at en god handel altid begynder med et nej, og det har vist sig som et ret godt udgangspunkt.

- Det er lykkedes mig at få foden ind på fem byggepladser, hvor vi har monteret vores løsning på nogle af vinduerne. Det giver folk i branchen en fornemmelse af, hvordan produktet ser ud, og hvordan det fungerer i den virkelige verden. Der er ingen tvivl om, at disse tests er med til at danne grobund for en konstruktiv dialog, siger Claus Vilsen.

Store entreprenører viser interesse
Wincover er et slagfast modul, der monteres på hvert enkelt vindueselement for at beskytte karm, ramme og glas. Ifølge Claus Vilsen eliminerer det de velkendte risici ved at montere vinduerne tidligt i byggeprocessen.

- Vi ved, at det skaber stor frustration ved entreprenørerne, at man ofte må lade rammer og glas udskifte, fordi afdækning af vinduer ikke har været holdbar eller tilstrækkelig. Vi kommer med et nytænkende produkt, som folk i branchen godt kan forholde sig til. Det giver mange anerkendende nik rundt omkring, siger Claus Vilsen.

Det er en række af branchens større aktører, der har valgt at teste Wincover ude på byggepladserne. Foruden Raunstrup, der var den første entreprenør til at anvende løsningen i efteråret, er det NRE, NCC, Einar Kornerup og KPC.

Skal tidligt ind i projekterne
Wincover kom sidste efterår med i Realdanias Test-program for innovative løsninger til byggeriet, og det har gjort det muligt at skrue op for udviklingen og markedsføringen af produktet. Foruden de allerede gennemførte tests har det medført udvikling af et ekstruderingsværktøj, der gør Wincover i stand til at producere sine moduler selv.

Produktet er nu officielt i salg, og Claus Vilsen har også fået sin første ’rigtige’ ordre – til et projekt på Teglholmen i København, hvor Wincover skal levere moduler til et mindre byggefelt. Han erkender dog, at der ligger et stykke arbejde forude, før hans moduler for alvor vinder indpas på de danske byggepladser.

- De fleste kan godt se, at behovet er der, men hvis de allerede er i gang på byggepladsen, er det for sent for os. Vi skal tidligt ind i projekterne, og det er en proces, der tager tid. Men vi har flere spændende sager i pipeline, siger Claus Vilsen.

Ind i varmen hos MT Højgaard
MT Højgaard har i foråret taget Wincover ind som en del af sit VDC-program. Beskyttelsesmodulet vil dermed kunne indgå som en del af MT Højgaards samlede bud på, hvordan man optimerer et byggeprojekt – fra de første skitser til drift og vedligehold af den færdige bygning.

Sammen med Teknologisk Institut har Wincover udviklet et program, som kan beregne den nøjagtige energibesparelse ved at anvende Wincover-modulerne. Det er disse beregninger, som MT Højgaard nu har fået til rådighed.

- Vi kan klart dokumentere, at Wincover er en gevinst for både økonomi og energiforbrug. På kort sigt er det dyrere end plastafdækning, men set over hele byggeprocessen er merudgiften så rigeligt tjent hjem, siger Claus Vilsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112