23948sdkhjf

Konkurrence skal omdanne energislugende parceller

Realea har udpeget tre rådgiverteams, som er med helt fremme inden for det energirigtige nybyggeri. Nu får de chancen for vise, at de mange gode ideer kan føres over på eksisterende huse.
Omkring 500.000 danske parcelhuse fra 70’erne trænger kraftigt til en energimæssig opgradering, og derfor har Realea - der er datterselskab til Realdania - nu udskrevet en konkurrence, hvor tre rådgiverteams skal konkurrere om at skabe et såkaldt Prototypehus.

Konkurrencen er en central del af projektet ”Energiparcel - ny energi til dit hus”, der har til formål at finde ud af, hvordan man bedst muligt energirenoverer et parcelhus fra 1970’erne. Holdene skal give hvert sit bud på Prototypehuset, som efterfølgende vil indgå i en undersøgelse sammen med tre Eksempelhuse.

- Vi er meget spændte på at se, om man kan skabe et nul-energi 70'er-hus indenfor rammen af prisen på et nyt hus. Samtidig skal øvelsen også give os svar på de spørgsmål, som de fleste nok er mest interesserede i: Hvad skal man som almindelig familie vægte højest, når man vil sikre fremtiden for sit hus? Hvilke løsninger er de bedste? Hvilke giver mig mere end blot en lavere varmeregning og grøn samvittighed - er der også nogle ideer, som gør mit hus smukkere og bedre at bo i?, forklarer Jørgen Søndermark, der er projektleder hos Realea.

Prototypehuset vil blive brugt som fyrtårn for projektets øvrige tre eksempelhuse, der vil rette sig mod forskellige målgrupper under hensyn til en almindelig familie-økonomi og økonomisk bæredygtighed. Det eller de vindende hold, der kommer til at stå for de konkrete eksempelprojekter, afgøres og offentliggøres i begyndelsen af december.

De tre hold er CEBRA, der deltager sammen med Tækker rådgivende ingeniører, Pluskontoret, der er på hold med Moe & Brødsgaard og endelig Westergård Arkitekter, som danner team med Rambøll.

Kilde: Relea

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078