23948sdkhjf

Finanskrise skaber usikkerhed hos ejendomsselskab

Schaumann Properties fastholder forventningerne om et stort overskud på årsregnskabet. Finanskrisen gør dog, at prognoserne tages med forbehold.
I forbindelse med offentliggørelsen af halvårsregnskabet oplyste Schaumann Properties, at man forventede et overskud på 50-60 mio. kroner for hele året.

I går kom så periodemeddelelsen for tredje kvartal, og ejendomsudvikleren fastholder forventningerne - om end med forbehold:

- Den i rapporten for 1. halvår 2008 udtalte betydelige usikkerhed om det forventede resultat for 2008 er fortsat gældende, og usikkerheden er ikke blevet mindre af udviklingen i den finansielle krise i 3. kvartal, skriver bestyrelsen.

En væsentlig del af usikkerheden er bundet op på, at finanskrisen har besværliggjort finansieringsmulighederne for byggeprojekter, ligesom renteudgifterne er stigende. Det giver dog samtidig mulighed for køb af såkaldte ”stressed assets”, og ledelsen noterer sig, at

- Boligbyggepriserne nu er faldet og nærmer sig et niveau, der gør opførelse af udlejningsboliger interessant på visse lokaliteter.

Projekter i Danmark og Tyskland
Schaumann Properties er i øjeblikket i færd med at udvikle er 28.000 m2 stort indkøbscenter i Hundige, som ventes helt færdigt i 2009.

Samtidig er man undervejs med projekter på tre grunde i Berlin, hvoraf der på den første skal opføres et spa- og fitnesscenter, mens den anden skal huse et Scandic-hotel. Med hensyn til den tredje grund pågår der netop nu forhandlinger med flere potentielle købere og lejere.

Kilde: Schaumann Properties

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.254