23948sdkhjf

Realdania-projekt skal sikre dansk bygningsarv

Realdania har kåret 20 vindere i projektet Fremtidens Herregård, og sammen med initiativtagerne bag de enkelte projekter vil fonden nu arbejde videre mod realisering af de spændende planer.
Herregårdsteater, kontorarbejdspladser i avlsbygninger, specialmalteri, biomedicinsk udviklingscenter, jagtslot, økologisk ambassade og moderne musik i historiske rammer er blot nogle af de 20 opfindsomme og kreative idéer, der nu er udpeget som vindere i Realdanias projekt ”Fremtidens Herregård”.

Støttepulje på 65 millioner
Ti af projekterne modtager hver 500.000 kroner til at videreudvikle de skitserede koncepter. De resterende er så langt fremme i planerne, at Realdania nu vil indlede drøftelser om realisering af projekterne, som repræsenterer en værdi på mere end 150 mio. kroner. Realdania har afsat en støttepulje på 65 mio. til formålet.

- Herregårdene rummer et stort potentiale til at blive fremtidens dynamoer på landet. Med alt hvad det indebærer af flere arbejdspladser, lokal dynamik og en mere fremtrædende plads til herregårdens lokale og regionale bagland på danmarkskortet. Og nyt liv i de historiske bygninger kan være med til at sikre unikke herregårdsmiljøer og bygningsarv for eftertiden, forklarer Flemming Borreskov, der er administrerende direktør i Realdania.

Hvorfor Fremtidens Herregårde?
Selve idékonkurrencen er en del af Realdanias kampagne Fremtidens Herregård. Over en 5-årig periode frem til 2012 vil kampagnen udvikle nye bud på, hvordan man skaber liv i herregårdenes gamle bygninger.

Realdania ønsker derved at sikre, at herregårdenes bygningsarv og kulturmiljø bevares for fremtiden, samtidig med at der skabes arbejdspladser og dynamik lokalt.

Kampagnen har særligt fokus på at bevare de enestående, historiske bygningsværker - og nyt liv i de funktionstømte bygninger er den bedste form for bygningsbevaring.

Læs mere om Fremtidens Herregård og vinderprojekterne på www.fremtidensherregaard.dk

Kilde: Realdania

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125