23948sdkhjf

Gamle Mursten vil ud over stepperne

Målet er at tredoble omsætningen i løbet af tre år.
En beskeden vækst i 2015 sammenlignet med tidligere år dæmper ikke optimismen hos Gamle Mursten.

Direktør Claus Juul Nielsen har taget hul på en strategisk satsning, der skal gøre virksomheden i stand til at håndtere en forventet stigning i efterspørgslen på genbrugssten.

- Vi er i fuld gang med at skalere virksomheden og opbygge kapaciteten. Vi har i dag tre fabrikker og flere er på vej. Vores mål er at nå 60 millioner i omsætning inden for tre år, lyder den offensive udmelding fra Claus Juul Nielsen.

Projekterne bliver større og større, og i år er forventningen en vækst på 50 procent.

- Vi har sat en masse i gang og investerer i organisationen for at kunne styre virksomheden, når den begynder at vokse, siger Claus Juul Jensen, som på den baggrund erklærer sig fint tilfreds med 2015-resultatet.

Den gode historie
Gamle Mursten skal blandt andet levere en kvart million sten til byggeriet af et p-hus hos Lego i Billund, og i Vanløse leverer virksomheden genbrugssten fra Bispebjerg Hospital til en 8.000 kvadratmeter stor udvidelse af Katrinedals Skole.

- Vi flytter så at sige en del af det gamle Bispebjerg Hospital ud til en skole i Vanløse. Det er en rigtig god historie, der er nem at fortælle, fordi man kan tage ud og med egne øjne se, hvad der er kommet ud af det. Når vi så samtidig skaber nye produktionsarbejdspladser i Danmark, og tilmed for socialt udsatte, så kan vi næsten ikke få flere plusser i bogen, siger Claus Juul Jensen.

Han henviser til, at social ansvarlighed indgår som en meget vigtig del af Gamle Murstens forretningsmodel, og at omkring halvdelen af virksomhedens medarbejdere kommer fra det såkaldt rummelige arbejdsmarked.

Knækkede mursten er en guldgrube
Gamle Mursten ender formentlig med at rense omkring tre millioner mursten i indeværende år, men potentialet er til mere. Meget mere. Claus Juul Jensen vil ikke blive overrasket, hvis virksomheden på et tidspunkt når op på det tidobbelte.

Han knytter ikke mindst sine forventninger til Gamle Murstens præfabrikerede vægsystem, som blev lanceret sidste år. Systemet består af plader med 2,5 centimeter tykke murstensskaller og har ifølge direktøren et potentiale til at blive en langt større forretning end hele mursten.

Gamle Mursten har indledt et samarbejde med Taasinge Elementer, hvis fabrik i Svendborg skal montere vægsystemet på facadeelementer, inden de sendes ud til kunden på byggepladsen. Det betyder, at man nu kan opnå et klassisk tungt look med et let element. Det gør facadearbejdet både billigere og hurtigere end i traditionelt byggeri.

- Det her er en helt unik måde at lave facade på, og det er et stort og spændende marked for os, siger Claus Juul Jensen.

Gamle Mursten har i 2015 ændret metoden for opgørelse af interne produktionsomkostninger, og der indregnes nu er større andel af omkostningerne til varebeholdninger. Ændringen forbedrer med tilbagevirkende kraft 2014-resultatet med knap 300.000 kroner.

Artiklen er en del af temaet Chef i tale.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098